top of page

Hur får man visionen att gå ihop med höga krav på hållbarhet och regler?

Vid sidan om butikskoncept har IDEI arbetat med andra projekt under de senaste åren. I samarbete med barnkonceptbyrån True Stories har vi byggt lekrum på platser som Mall of Scandinavia, Fisketorvet i Köpenhamn och ett 30-tal Stena Line fartyg. Här berättar vår VD och Head of Engineering, Torbjörn Åberg om hur man får visionen att gå ihop med höga krav på material och säkerhet.


Precis som i butiksmiljöer där materialen måste vara hållbara och fungera för dagligt arbete med livsmedel, ställer lekrum höga kvalitetskrav på material och säkerhet. Det är också en plats som ska bjuda in till lekande samt lärande och dessutom fungera identitetsbyggande för varumärket. Hur får man allt detta att gå ihop?

– Där hjälper det enormt att vi har så mycket kunskap inom IDEI, allt ifrån elektronik och materialval till designers och duktiga hantverkare. Sen är det klart att man får vara kreativ och ta vara på den erfarenhet vi har. De föder varandra och hjälper till att lösa problemen när de dyker upp. Där hjälper det såklart att vi har allt under ett tak och full kontroll över produktionen.


En ytterligare aspekt när det gäller lekrum är hållbarheten. Den ska tålas att lekas med i flera år och uppfylla alla de säkerhetskrav vi tidigare varit inne på. De ska även klara de hårda brandsäkerhetskraven som gäller på fartyg och i centrumbyggnader.

– Precis som när vi jobbar med butiker är det hårda krav på hållbarhet och kvalité, och den erfarenheter har vi tagit med oss till lekrummen och tvärtom. Vi har lärt oss vad som funkar i krävande miljöer och framför allt att håller det för barn så håller det överallt!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page