NYA CARNEGIE

BRYGGERIET

IDEI fick en förfrågan från Nya Carnegiebryggeriet om att ta fram en food truck med attityd - en bil som skulle sticka ut från mängden. Bilen skulle vara varumärkesbyggande och samtidigt fungera som en försäljningsstation av mat och dryck.

 

Under våren 2016 hann vi beta av såväl den svenska som den tyska marknaden på jakt efter en bil som passade varumärket. Länge lutade det åt ett gammalt militärfordon som den amerikanska armén haft stationerad i Tyskland under kalla kriget. Till slut föll valet på ändå på en bil som redan fanns i Sverige.

 

IDEI jobbade med konceptutveckling samt formgav och producerade allt grafiskt material för att få trucken att andas Nya Carnegiebryggeriet. Resultatet ses nedan, men allra helst när den rullar runt i Sverige och serverar öl och hamburgare till hungriga och törstiga människor.

Food truck Stockholm Öl och hamburgare
Skiss Food truck, grafiskt manér

Det är sällan en rak väg från start till mål. När vi från början pitchade in foodtrucken till Nya Carnegiebryggeriet och Brooklyn Lager hade vi gått på ett lite tuffare spår. När projektet tagits några varv konstaterade vi dock att den ursprungliga trucken var väl tung med sina dryga sju ton, även om både vi och vår kund blev förtjusta i den.

Food truck 3D visualisering rendering
Food truck konceptutveckling