top of page

ICA LILJHOLMEN
Årets butik 2021

IDEI påbörjade sitt samarbete med Ica Kvantum Liljeholmen 2015. IDEI designade och producerade ett nytt och unikt Juice- och smoothiebar-koncept för ICA Kvantum i Liljeholmen. Målsättningen var att skapa en attraktiv yta för försäljning, men också en nytt dragplåster för att stärka butiken som helhet. Konceptet blev snabbt en succé kompletterades med en försäljningsstation för kvarg.

Sedan dess har vi fortsatt och fördjupat samarbetet när det gäller butiksinredning och butikskoncept. Under åren har vi stegvis utvecklat butiksmiljön med en helt ny fisk- och charkavdelning som också innehöll en fullskalig restaurang. IDEI stod för all formgivning och ansvarade för hela ombyggnationen, från ritningsfas, till el och vattendragningar, köksutrustning och all dekor och möblering. För denna satsning belönades ICA Liljeholmen med ”Årets Restaurangutmanare” vid Dagligvarugalan 2016, ett pris och ett projekt som vi är stolta över att få ha varit en del av.

Kassalinjen var nästa projekt vi gjorde tillsammans. Målet här var att skapa en unik miljö som innehöll en ny check out och självscanning-del samtidigt som det gjorde avslutet av köpet till en bättre upplevelse för kunderna. Det skulle även ge en bättre logistik och arbetsmiljö för personalen. 

Under 2020 - 2022 har vi genomfört projektet Matresan då vi, samtidigt som det genomfördes omfattande kyl-byggnationer, tillsammans med butiken ändrade kundvarvet för att skapa en bättre struktur och där vi införde ett antal nya unika säljpunkter för att förhöja och skapa en större köpupplevelse. Butiken belönades med priset "Årets butik" samt "Årets mejeriavdelning" på Dagligvarugalan 2021. Vi rekommenderar ett besök i butiken.

bottom of page